Pedicure

 

Pedicure behandelingsalon3

Een pedicure behandeling bestaat uit:

  • Huid desinfecteren en tevens inspecteren. Hierbij wordt gevraagd of men diabeet is of reuma heeft, ook is het belangrijk om te weten of men bloedverdunners gebruikt.
  • Nagels knippen
  • Eventueel eelt en likdoorns verwijderen
  • Met de motor gebruiken we een nat techniek om de nagelwal en de omgeving schoon te maken.
  • De plekken waar eelt en/of likdoorns zijn verwijderd mechanisch afwerken met de nattechniek.
  • Na inspectie en nagelriemen schoonmaken
  • Voeten in masseren met een crème passend bij de persoon.

Wij kunnen ook deelbehandelingen geven zoals nagels knippen, een likdoorn verwijderen of eelt weghalen.

Diabetische voet

Deze voet heeft veel aandacht nodig. Naarmate het gevoel minder wordt en de huid kwetsbaar kunnen er wondjes ontstaan die u niet voelt. Het is een belangrijke zaak om deze goed te verzorgen en u er op alert te maken met een zelf onderzoek. Dit onderzoek wordt door ons vakkundig uitgelegd. Tevens komt de schoencontrole en advies aan de orde.

Reumatische voet

Er zijn erg veel verschillende soorten reuma. De ene duidelijk te zien, de andere niet. Één ding hebben ze allemaal gemeen, ze doen veel pijn. Bij reuma is het erg belangrijk dat we proberen de voeten zo zacht mogelijk te behandelen. Er wordt bijvoorbeeld gelet op hoe we een teen vast pakken en hoe we drukplekken drukvrij leggen zodat de cliënt er baat bij heeft. Tevens komt de schoencontrole en advies aan de orde.

Schimmelnagels
Tegenwoordig zijn schimmelnagels een groot probleem! Mensen schamen zich er voor omdat ze er niet mooi uitzien en soms heeft men er erg veel last van. Door middel van een gel techniek kunnen we een mooie nagel maken en proberen de nagel gezond te krijgen. In de LCN gel zit een anti mycose tinctuur dat probeert het probleem aan te pakken. We kunnen geen 100% genezing garanderen, maar wel dat men zich niet meer hoeft te schamen voor de nagels. Ze mogen gezien worden!

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Orthesiologie

Als men last heeft van druk lekken tussen de tenen of hamertenen kan een orthese voor verlichting zorgen. Dit zijn zachte hulpstukjes tussen of onder de tenen, of deze drukvrij te leggen. Ze zijn meteen te maken en u krijgt ze direct mee naar huis.

 

Nagelbeugels
Als men erg veel last heeft van ingegroeide teennagels kan een nagelbeugel de oplossing zijn. We hebben twee soorten, een metalen beugel en een plastic plak beugel. De metalen beugel mag geplaatst worden bij gezonde mensen. De plastic plakbeugel (BS spange) kan men ook gebruiken voor mensen met diabetes of reuma. Deze hebben bijna geen infectie gevaar! Men plaatst beide beugels zover mogelijk naar achter op de groei te manipuleren. De beugel probeert de nagel recht te laten groeien, zodat men geen last meer heeft van de vervelende en pijnlijke ingroei.

Vilttechniek
Pijnlijke drukplekken, ontstekingen, weke likdoorns, hallux valgus…dit alles kunnen we drukvrij leggen met vilt. Dit is een tijdelijke maar fijne oplossing.

Cosmetische voet
Jezelf een heerlijke ontspannende middag of avond toewensen kan met een cosmetische voet behandeling, te beginnen met een heerlijk voetbad onder het genot van een kopje koffie of thee. Hierna begint de behandeling met een peeling gevolgd door een masker. Hierbij kan men lekker weg doezelen op ontspannende achtergrond muziek. En dan als laatste een heerlijke voet-onderbeen massage. Dit alles kan men uitbreiden met pakkingen van modder of klei. Vooral voor mensen met psoriasis kan dit een verlichting geven. De huid wordt zachter en de plekken minder vurig.

Als extra kunnen we cosmetische nagels zetten. Een mooi wit randje en een roze nagelbed. Dit maakt de behandeling af.

Oncologie patiënten 

De behandelingen met chemotherapie en bestralingen geven vaak bijwerkingen aan de nagels en huid van uw voeten, maar het kan ook leiden tot zenuwbeschadigingen waardoor uw gevoeligheid kan worden aangetast. Daarom is het noodzakelijk om uw voeten en huid regelmatig door een gespecialiseerde oncologisch voetverzorger te laten behandelen.

Vergoedingen
We zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister pedicures. De meeste verzekeringen hebben onze informatie. Nr: 609

Tevens zijn we aangesloten bij Stichting Ring voor vergoedingen van spatadertherapie. Nr: 09.1.262.14607